Hlavní obsah
Článek

Nejen Bradley Cooper (49) loni dokázal ve filmu Zrodila se hvězda zazářit zároveň jako herec i režisér. Před i za kameru se postavil také John Krasinski (39), který zaznamenal obrovský triumf s hororem Tiché místo.

Herec, jehož proslavil komediální seriál Kancl, se rozhodl diváky pořádně potrápit. Do znepokojivého snímku o rodině, která žije kvůli obavám z ničivých monster v naprosté tichosti, obsadil sebe i svou manželku Emily Blunt (41) a vytvořil postapokalyptický horor s tísnivou atmosférou.

Krasinského Tiché místo bylo trefou do černého. Film, jehož náklady činily pouhých 17 miliónů amerických dolarů, v kinech celosvětově utržil téměř 350 miliónů. Na příští rok už je ohlášeno pokračování.

S filmem nebyli spokojení jen diváci, ale také kritici, kteří nešetřili chválou. Tiché místo uspělo i na udílení Critics´ Choice Awards v kategorii horor/sci-fi. I když Krasinski natočil jeden z nejděsivějších filmů uplynulého roku, nešlo mu primárně o to publikum vystrašit.

„Chtěl jsem natočit film o lásce a zanechat poselství pro své děti. A toho bych nikdy nemohl dosáhnout bez své životní lásky,“ vzdal John během děkovné řeči hold své ženě Emily, s níž se sladil do bílé barvy. Manželé spolu mají čtyřletou Hazel a dvouletou Violet. Rodiče jim ale film Tiché místo nejspíš jen tak nepustí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám