Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nadváhu měl téměř celý život a před čtyřmi lety vážil skoro sto dvacet kilo. V jednu chvíli si ale Ezdráš Hýbl řekl dost a začal na sobě pracovat. K největší změně životního stylu došlo před měsícem, kdy si sám vytvořil vlastní výzvu. Umělec upravil jídelníček a začal tvrdě cvičit pod dohledem trenéra Vladimíra Pajiče.

„Vláďa mě pořád přemlouval, ať zkusíme cvičit. Ten den, kdy jsme si podali ruku, jsem v noci přemýšlel. Pokud to mám dát, tak stejně jako vše, co jsem kdy dělal, v životě musím jet naplno. Lítalo mi hlavou, že denně musím na pás pětačtyřicet minut a dvakrát týdně na trénink,” rozpovídal se o své proměně zpěvák a moderátor, pro kterého nebyla proměna vůbec snadná. „Byly dny, kdy jsem nemohl na pás, i dny kdy už jsem nemohl jíst jen zeleninu a maso a koukat se na lidi, jak si dávaj dobroty. Ale byl to zase jen boj s vlastní hlavou,” říká Ezy, která má radost z úbytku váhy. „Výsledkem je 10,5 kilogramu za měsíc,” raduje se. „Cítím se lépe a mám víc energie do práce. Dohodli jsme se s trenérem, že budeme pokračovat v podobném tempu a do léta bych se kromě singlu mohl chlubit i fotkama v plavkách," smál se hudebník.

Ezyho motivací nebylo jen lépe vypadat a povzbudit svým přístupem druhé lidi, ale hubnul také kvůli dobré věci. Svou výzvu propojil s olomouckou neziskovkou. Původní sázka zněla tak, že pokud zhubne méně jak deset kilo, pošle na účet charity finanční prostředky. Zpěvák v sázce vyhrál, ale přesto pomůže neziskovce zajistit přístroj pomáhající nemocným se vzácnou chorobou dýchacích cest pro Fakultní nemocnici Olomouc. „Společně s mým otcem jsme vydražili podepsaný dres za částku padesát tisíc. Vybralo se neuvěřitelných milión a čtvrt a jsem rád, že jsme byli toho součástí," raduje se o něco hubenější Ezy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám