Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už v 16 letech hrála v hudební komedii Woodyho Allena Všichni říkají: Miluji tě, první hlavní role přišla o dva roky později s režisérkou Tamarou Jenkins a filmem Brloh v Beverly Hills. Čeští diváci Natashu Lyonne mohou znát i z filmu Prci, prci, prcičky a jeho pokračování. Ve snímcích o amerických teenagerech tápajících v milostných zkušenostech si zahrála zkušenější kamarádku Vicky (Tara Reid) Jessicu.

Z Lyonne je dnes respektovaná herečka s obsáhlou filmografií, která zahrnuje filmovou i seriálovou tvorbu. V posledních letech je to především úspěšný seriál Orange Is the New Black z prostředí ženské věznice, který ji drží na výsluní.

A ani letošní novinka nezůstala bez pozitivních ohlasů. Je jí seriál Russian Doll, ve kterém Lyonne ztvárnila hlavní roli ženy, která se dostane do jakési časové smyčky, v níž za různých okolností pravidelně umírá a vrací se mezi živé skrz stále to stejné místo, koupelnu své kamarádky.

Partnerem Lyonne je herec, komik, hudebník Fred Armisen.

Reklama

Další články

Načítám