Hlavní obsah
Článek

V pražské Lucerně se v sobotu uskutečnila premiéra krátkometrážního filmu Beyond Her Lens s Lucií Vondráčkovou v hlavní roli. Zpěvačka se jí bohužel nezúčastnila, protože by musela v Kanadě nechat své dva syny, kteří nemohou bez zabavených pasů cestovat. Film tak sledovali jen rodiče Lucie, která popírá informace o prázdném sále, které se objevily v některých médiích.

„Takto vypadá prázdný sál?” zaslala nám Vondráčková fotku zobrazující plný sál kina Lucerna a neodpustila si řečnickou otázku.

To, že bylo v Lucerně plno, potvrzuje i režisérka snímku Tereza Hirsch. „Fotograf vaší konkurence zřejmě vyfotil publikum, než se usadilo, což nás tvůrce dost mrzí. Měli jsme plno, dokonce jsme se báli, že se tam někteří nevejdou. U krátkometrážního filmu se očekává především účast rodiny a přátel tvůrců, ale těch lidí tam bylo dokonce mnohem více. Ani jsem se nestihla se všemi pozdravit za ten večer. Já jsem vděčná Lucce Vondráčkové za její čas a ochotu s námi natáčet v době, kdy měla tolik jiné práce,” svěřila se se svými dojmy režisérka, která žije v Kalifornii.

„Co by mě mrzelo, by bylo, kdyby film nevyšel tak, jak měl, a nedodělal se. Je to moje první zkušenost s natáčením v České republice, takže jsem maximálně spokojená,” říká filmařka, která nedávno založila vlastní filmovou produkční společnost Hirsch Pictures se sídlem na slavném Hollywood Boulevardu v samém srdci Los Angeles.

Zdá se, že po negativních kritikách na film The Perfect Kiss se pro Lucii karta obrací. Vondráčková v roli válečné fotografky, která je inspirovaná životem české válečné novinářky Jany Andert, obstála. „Zatím na film dostáváme pouze kladné reakce. Spousta lidí výkon Lucky hodnotilo jako příjemné překvapení, protože ji v takové roli neznají. Nejdůležitější pro mě byla reakce rodiny Jany Andert, válečné reportérky, která je momentálně v Sýrii. Na jejím životě je film založen. Přišla za mnou její maminka, které se film neskutečně líbil, protože jí připadal věrohodný. To mě potěšilo úplně nejvíce,” říká Hirsch, která hodlá svůj poslední snímek prezentovat na filmových festivalech ve světě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám