Hlavní obsah
Článek

Při udílení Zlatých glóbů 2019 došlo k velkému překvapení, když si zlatou sošku za nejlepší snímek odnesli nikoliv tvůrci filmu Zrodila se hvězda s Lady Gaga v hlavní roli, ale film inspirovaný skupinou Queen a životem Freddieho Mercuryho Bohemian Rhapsody. Představitel Mercuryho Rami Malek dokonce porazil Bradleyho Coopera i v kategorii nejlepší filmový herec.

Přestože většina diváků po celém světě ani na vteřinu nepochybovala o tom, že Bohemian Rhapsody posbírá řadu ocenění, byli to kritici, kdo o snímku od začátku pochybovali. Zatímco přední kritici ocenili snímek na pouhých 48 %, Zrodila se hvězda si od nich vysloužil 96 %.

Malek, jehož na předávání doprovodila partnerka Lucy Boynton, která ztvárnila i jeho filmovou lásku, zahrnul v děkovné řeči i samotného Mercuryho. „Děkuji ti za to, že jsi mi dal radost ze života. Miluji tě, jsi krásný muž. Tohle se stalo, protože jsi tak úžasný,“ pěl na svůj idol chválu dojatý herec. K Malekovi se na červeném koberci kromě krásné partnerky připojili i členové skupiny Queen Brian May a Roger Taylor.

Boynton si ve filmu zahrála Mercuryho snoubenku a celoživotní kamarádku Mary Austin. Během natáčení se s Malekem natolik sblížili, že se z nich stali partneři i ve skutečnosti. Svůj vztah zpočátku tajili a dodnes o něm příliš nemluví.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám