Hlavní obsah
Článek

Se zpěvákem Jiřím Kornem jsme se setkali u příležitosti koncertu k nedožitým osmdesátinám Karla Svobody. Jiří nezpíval jen v jeho muzikálu Dracula, kde exceloval jako šašek, skladatel pro něj psal písničky daleko dřív. I Korna ostatně zanedlouho čeká velké jubileum. Ke svým sedmdesátinám chystá megakoncert v O2 areně.

Na Karla Svobodu také zavzpomínal. „První písnička, kterou mi napsal, byla Yvetta, ta mi domohla k tomu, že jsem se dostal trochu do světa, jezdil jsem do Německa, kde jsem se seznámil s dalšími lidmi, kteří v té branži někam směřovali a moje profese tím začala mít význam.  Ale Dracula byl samozřejmě báječný, svědčí o tom už to, že se hrál pět let osmkrát v týdnu. Bylo to krásné období,“ míní Korn.

Vrátili jsme se ale i k jeho připravovanému koncertu, který chystá na listopad. „Už teď se hrozím, jak to dopadne. Ale budeme se snažit připravit něco speciálního. Zazní i věci, které jsem dlouho nezpíval a lidi je znají, tak to snad bude dobré,“ doufá zpěvák, který na blížící se sedmdesátku rozhodně nevypadá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám