Hlavní obsah
Článek

Po účasti v kritikou ztrhaném snímku The Perfect Kiss se Lucie Vondráčková (44) objeví v novém filmu. Tentokrát se nejedná o ztřeštěnou komedii, jako v předchozím případě, ale jde o krátkometrážní festivalový film Beyond Her Lens, s českým názvem Mimo objektiv. Ten natočila režisérka Tereza Hirsch.

Lucie se představí v hlavní roli válečné fotografky Alex, která se vrací do Prahy po nelehké době strávené v Iráku. Snaží se vyrovnat s tím, co prožila. Především nemůže zapomenout na iráckého chlapce Aliho. Film vytváří otázku, zda-li se hlavní hrdinka příběhu vrátí navzdory zažitému traumatu ke své nebezpečné práci, nebo se rozhodne pro rodinný život.

Film je inspirovaný životem české válečné fotografky a novinářky Jany Andert „Viděla jsem v televizi rozhovor s Janou, která strávila rok a půl v Mosulu a natočila o svém zážitku dokument. Její příběh mi připadal fascinující a inspirativní. Po několika měsících se mi ji konečně podařilo kontaktovat. Druhý den jsme se sešly a měla jsem možnost ji vyzpovídat. Den na to odjela za prací do Somálska,“ říká režisérka Tereza Hirsch o svém novém snímku.

Lucie Vondráčková o spolupráci s českou režisérkou žijící v Americe říká: „Pracovat na projektu s Terezou byla radost. Je to osobnost a ví přesně, co chce, což je u režisérů alfa omega. Líbí se mi, jakým způsobem zpracovává příběhy zajímavých a komplexních ženských postav. Tomu ve filmovém průmyslu moc fandím. A navíc hrát žijící postavu je výzva i závazek.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám