Hlavní obsah
Článek

Když se koukáte na vysmátého Tomáše Kluse (37), možná by vás ani nenapadlo, že tenhle kluk s pusou od ucha k uchu má za sebou pohnuté dětství. V útlém věku přišel nejdříve o svou malou sestřičku. Krátce na to zahynul v Tatrách jeho otec, který byl vášnivým turistou. Snad také proto Klus přilnul ke své matce a těší se na svou vlastní rodinu. Klus se se svými nejniternějšími prožitky z doby, kdy přišel o půlku rodiny, svěřil v rozhovoru pro magazín Dnes.

„Bylo mi osm, když umřela sestra, a to vám nějak nedochází. Jenom jsem pak měl pak takové zvláštní výčitky svědomí, že to snad může být i moje vina, protože jsem nemohl zapomenout na jednu situaci. Když jsem ráno vstával do školy, tak ona hrozně plakala a já byl naštvanej: Ježiši, proč musím mít ségru? Tahle myšlenka se mi pak často vracela. Všechno mi to dochází až dneska, když potkávám osmnáctileté holky a říkám si: Vždyť jsem mohl mít stejně starou ségru. Když umřela, ještě jí nebyl rok. My byli v dětství oba takoví nemocní,“ vzpomíná s dojetím Klus.

Na svého otce vzpomíná Tomáš Klus s láskou. „Měl jsem na něj obrovské štěstí. Táta byl přerostlé dítě a i za těch deset let mi dokázal svůj život nějak ve zkratce předat. Udělat ze mě sebe samého. Byl náruživým vysokohorským turistou a každou krizovou situaci si jezdíval řešit do hor. Bohužel tam jezdil sám. Jednou takhle odjel – a v Tatrách spadl z Koprovského štítu,“ říká Klus.

Tomáš, který čerstvě oficiálně přiznal rozchod s Ewou Farnou také prozradil, co ho čeká v nejbližší době. Se svým kytaristou Jirkou Kučerovským se chystá už v lednu na měsíc do Indie. „Jedeme tam jednak odpočívat, ale především pro nějakou inspiraci. Pro nová témata," podotknul zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám