Hlavní obsah
Článek

Ve foto archivu se našel tento skvost zachycující tři muže, kteří v 70. letech udávali směr české kultury. Za tři krále se přestrojili František Janeček (79), Jiří Schelinger (†30) a František Ringo Čech (80).

Snímek, který vznikl před 43 lety, už zopakovat nelze. Schelinger, který si tehdy tvář začernil jako král Baltazar, už totiž bohužel není mezi námi. Zpěvákův život skončil v roce 1981 po pádu do Dunaje. Jiřímu bylo pouhých 30 let. Jeho smrt je dodnes opředena tajemstvím.

Další dva králové měli podstatně příznivější život a dodnes mají důvod ke spokojenosti. František Janeček na domácí muzikálovou scénu přivedl Bídníky, Ples upírů či Fantoma opery. V září se díky němu diváci dočkají české verze trháku Wicked pod názvem Čarodějka.

František Ringo Čech se může dokonce pochlubit státním vyznamenáním od Miloše Zemana. V minulosti proslul nejen svou hudební produkcí, ale také jako malíř obrazů. Ringo se nevyhýbá kontroverzním tématům, takže v jeho tvorbě není nouze o nahotinky a vulgární vtípky.

Reklama

Další články

Načítám