Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ačkoliv Zdeněk Troška (70) Vánoce nemá rád, bez jeho pohádek si snad tento sváteční čas už ani nedovedeme představit. Mezi nejoblíbenější jednoznačně patří Princezna ze mlejna nebo Z pekla štěstí, u nich ale tento rodák z jižních Čech zdaleka neskončil. Letos v lednu se v kinech objevila další Troškova úspěšná pohádka Čertoviny a už teď se chystá natočit další kouzelný příběh.

„Před čtyřmi dny jsme odevzdali scénář na novou pohádku. Jmenuje se Zakleté pírko a prozradím všem, že se na konci vezmou,“ promluvil o novém filmu zatím tajemně režisér, kterému stále nedochází nápady. Inspiraci totiž hledá všude možně, nejčastěji však v antikvariátech, kde nachází plno národních pokladů.

„Pohádky miluju od dětství. Chodím po antikvariátech a hledám pohádkové knížky. A pokud jsou napsané s láskou, tak jsou krásné. Když se ale k tomu někdo postaví jako k zakázce a kšeftu, tak se to povést nemůže, protože pohádka musí být napsaná s láskou,“ řekl Super.cz Troška na křtu nové knihy herečky Báry Fišerové (40), s níž spolupracoval na filmové sérii Kameňák i na pohádce Čertova nevěsta.

„Víme o sobě leta letoucí. Je to úžasná profesionálka. Pamatuji si i na její absolventské představení v divadle, kde byla naprosto strhující,“ vystřihl poklonu herečce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám