Hlavní obsah
Článek

Těhotný muž Thomas Beatie se po třech dětech rozhodl, že je skutečně čas stát se mužem i fyzicky. Legálně je jím už od roku 2002, jenže poté, co jeho manželce lékaři oznámili, že je neplodná, rozhodl se využít vlastní pohlavní orgány. Ty měl ještě ženské. S pomocí hormonální léčby se mu podařilo počít a zplodit tři zdravé děti. Teď však Beatie touží po plné proměně v muže.

Mužem se cítí být od puberty, dlouhá léta se ale v ženském těle snažil svou pravou identitu tajit. Když se začal proměňovat v muže i fyzicky a legálně, nalezl zdroj životního štěstí. Pak potkal Nancy, která se stala jeho zákonitou chotí.

Manželské štěstí narušila až zpráva o neplodnosti, která vedla k těžkému rozhodnutí – dítě donosí Thomas. První těhotenství bylo skutečně těžké, nepochopení projevovali manželům také lékaři v jejich domovském Oregonu. Až po porodu prvorozené Susan se o Thomasovi začalo psát po celém světě a postoj společnosti se částečně změnil. Dnes mají Thomas a Nancy ještě děti Austina a Jensena.

Hysterektomii neboli vynětí dělohy a vaječníků doporučili Thomasovi i lékaři. Po třech těhotenstvích je jeho tělo totiž zmatené a změna hormonálních stavů „žena – muž – žena – muž“ mu neprospělo. Právě po tomto zákroku, kdy se vyjmou z těla ženské pohlavní orgány, mělo by se Beatieho tělo stabilizovat jako mužské.

Thomas se narodil na Havaji v roce 1974 jako Tracy Lagondin.

Reklama

Další články

Načítám