Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro Jovanku Vojtkovou je velmi důležité, aby v její domácnosti bylo během svátků všechno dokonalé. Manželka rockera Pepy Vojtka (58) si usmyslela mít letos perfektní také vánočky a společně se synem Adamem (6) a kamarádkou Alicí Bendovou se učila vytvářet toto tradiční pečivo pod dohledem profesionála.

„K Vánocům vánočky prostě patří,” usmívala se Jovanka, pro kterou je dodržování tradic velmi důležité. Vyznává tradiční Vánoce včetně cukroví, kapra a bramborového salátu.

Profesionálním pekařům trvá uplést vánočku ze šesti pramenů zhruba deset vteřin. Známé tváře se sice tomuto času ani zdaleka nepřiblížily, ale při tomto pečení nešlo rozhodně o čas.

Všechny vánočky, které se ten den upekly, zamířily prostřednictvím Nadačního fondu Tesco do blízkého domova pro seniory. O to větší radost z pečení všichni měli. A nutno dodat, že senioři z Domova Vršovický zámeček na Praze 10 si na vánočkách skutečně pochutnali.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám