Hlavní obsah
Článek

Jelikož zdravotní stav nedovoloval herci Václavu Postráneckému (†75) pokračovat v natáčení seriálu Krejzovi, vzdal se už před časem role kutila Jana Krejzy a „povolal“ na své místo Oldřicha Navrátila (71).

Ten se divákům představí už 15. ledna. Postránecký stihl na podzim dotočit poslední záběry, které teď míří na obrazovky. Poslední scéna, ve které se Václav Postránecký coby Jan Krejza objeví, je, když tajně vyslechne rozhovor mezi Lukym a dcerou sousedů Flanderkových Vivien (Kryštof Zapletal a Amélie Pokorná).

Uvidí tak jejich první pusu a dozví se, že úkol z fyziky rozhodně nezvládli sami, ale s pomocí ostatních, které tak trochu využili. „Já ti dám loutky. To budeš koukat.“ To byla poslední věta sympatického herce v seriálu.

„Václav Postránecký se dokázal práci věnovat do poslední chvíle. Teď nastal čas, kdy se ale musí především postarat o sebe a svoji rekonvalescenci,“ prohlásila hercova manažerka Michaela Flenerová, když se rozhodl odejít. Musel se tak hledat nový představitel a s návrhem na svého nástupce přišel sám Postránecký.

„Hledat můj odlitek je marná snaha. Ale nahraditelný je každý. Oldřich Navrátil je trochu jiný herec než já, ale mně se líbí a vážím si ho. Stejně jako jeho nabídky, že budu-li se chtít vrátit, okamžitě odstoupí. Držím mu palce,“ prohlásil před časem Postránecký, který se naposledy v seriálu objeví výjimečně ve středu.

Reklama

Další články

Načítám