Hlavní obsah
Článek

Filmografie Ralpha Fiennese (61) je opravdu pestrá. Diváci jej znají především jako Voldemorta z fantasy ságy o Harrym Potterovi, ale jeho rejstřík je mnohem bohatší. Podívejte se na nejvýznamnější role herce, který měl v 90. letech obrovské štěstí na role v přelomových filmech.

Schindlerův seznam (1993)

Jednu z prvních rolí Ralph ztvárnil ve filmu, jímž režisér Steven Spielberg uctil oběti holokaustu. Jako důstojník SS Amon Göth předvedl úžasný výkon, ale oscarovou nominaci ve vítězství neproměnil. Schindlerův seznam tehdy od akademie posbíral sedm prestižní trofejí.

Anglický pacient (1996)

O tři roky později slavil Fiennes další triumf. Také válečné milostné drama Anglický pacient mělo na udílení Oscarů úspěch. Posbíralo jich celkem devět, ale na Ralpha se opět nedostalo. Zahrál si zraněného pilota, který si na konci druhé světové války postupně vzpomíná na svou minulost.

Krásná pokojská (2002)

Vydal se i do romantického žánru. V Krásné pokojské prožil jako bohatý politik lásku rovnou s božskou Jennifer Lopez. Divačky si ho ve variaci na Popelku či Pretty Woman oblíbily.

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

Ve filmové sérii z čarodějnické školy v Bradavicích dostal roli hlavního záporáka. Démonický lord Voldemort se poprvé zjevil v Ohnivém poháru a v dalších třech filmech nabíral na síle až k finálnímu střetu s Harrym Potterem.

Vévodkyně (2008)

Před kamerou se vydal do 18. století, nasadil dobovou paruku a ztvárnil manžela Keiry Knightley. Vztah pokrokové aristokratky a jejího konzervativního manžela však nemohl skončit šťastně.

Souboj Titánů (2010)

Jako negativní postava se Fiennes osvědčil a následně mu byla svěřena role boha podsvětí. Ve filmu podle řecké mytologie ztvárnil Hádese, který ovládá říši mrtvých. Vrátil se i o dva roky později v pokračování s názvem Hněv Titánů.

Nadějné vyhlídky (2012)

Nechyběl ani ve filmové adaptaci legendárního románu spisovatele Charlese Dickense. Jako Magwitche jej můžete v pátek ve 21 hodin vidět v programu Televize Seznam.

Skyfall (2012)

Fiennes se stal také součást světa agenta 007. Jako Gareth Mallory po smrti postavy ztvárněné Judi Dench přijal identitu tajného Bondova šéfa s označením M.

Kde byl Ralph Fiennes nejlepší?
Schindlerův seznam
22,7 %
Anglický pacient
10 %
Krásná pokojská
5,9 %
série o Harrym Potterovi
51,6 %
Vévodkyně
2,6 %
Souboj Titánů
4,5 %
Nadějné vyhlídky
0,5 %
série o Jamesi Bondovi
2,2 %
Celkem hlasovalo 3834 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám