Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80) je v posledních týdnech hodně naštvaný na někdejší blízkou přítelkyni Alici Kovácsovou. Dokonce volil hodně ostrá slova a označil její chování za psychopatické a mstivé s tím, že ho pomalu, ale jistě zabíjí. Zpěvák si ale spravil chuť ve společnosti.

Nemohl chybět na slavnostní ražbě první ze série tří pamětních medailí se svou vlastní tváří. Na medailích, které budou k dostání ve stříbrné i zlaté variantě, budou tři různé Gottovy portréty připomínající jeho nejznámější životní role. „Jednak samozřejmě jako zpěváka, dále jako malíře a v neposlední řadě jako fenomén, který zasáhl řadu generací lidí po celém světě,“ řekl Aleš Brix, člen představenstva České mincovny.

Na slavnostní ražbu Mistra doprovodila i jeho manželka Ivana (48). Zpěvák se nedávno vyléčil z akutního respiračního onemocnění a bylo vidět, že si opět užívá, že nemusí sedět doma nebo v horším případě i ležet v nemocnici.

Gott neskrýval radost a potěšení. Mimo jiné to vyjádřil volnou citací veršů z díla svého oblíbeného čínského básníka Li Pa: „Dnes je krásný den, jako když zlatá mince z mincovny o stůl cinkne,“ zaveršoval si.

Součástí každé medaile je číslovaný certifikát pravosti. Část emisního nákladu bude navíc ručně číslována na hraně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám