Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po tom, aby si zahrála v pohádce, toužila dlouho. Rolí princezen se ale Jana Plodková (42) nedočkala. "Už jsem ale říkala Robertu Geislerovi, který stojí za scénářem Čertího brka, jestli by nenapsal něco ve stylu O princezně, kterou si nikdy nikdo nevzal. To by možná šlo," smála se křehká herečka na premiéře zmíněné pohádky režiséra Marka Najbrta.

"Nicméně můžu být klidná, protože zrovna v pohádce Čertí brko o princeznu nejde, protože tam žádná není," pokračovala Jana, jejíž postava sice může na začátku vypadat zlá, ale nakonec tomu tak úplně není. "Vypadám jako taková fúrie, ale i když tam nemám zrovna velký prostor, tak moje postava má ohromný vývoj a dojde k velkému dobru, za které celou dobu bojuje," upřesnila.

Janinou nejoblíbenější pohádkou je Perinbaba, ke které se právě teď natáčí pokračování. "Já vím, ale pan Jakubisko asi nevěděl, že se mi líbí," trochu Plodkovou zamrzelo, že se nedočká role ve svém nejoblíbenějším příběhu. "Ale natočila jsem i další pohádku, na podzim s režisérkou Jitkou Rudolfovou, to byl Hodinářův učeň, kde hraju tedy taky ne úplně kladnou postavu, zlou sudičku Lichoradku," prozradila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám