Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Michal Malátný letos usedl k vánočnímu stolu o něco dříve, než je zvyklý, a u stromku obsypaného dárky se sešel společně s celou kapelou a se slovenskou kolegyní Katarínou Knechtovou. Všechny dohromady svedla spolupráce na jejich úplně první vánoční česko-slovenské písni.

Jmenovaná partička této písni s názvem Milióóóny přání rovnou natočila také videoklip, kterým splnila dosud nenaplněné přání zesnulého bubeníka Chinaski, Pavla Grohmana. Michalův spolužák a zakládající člen skupiny Chinaski zemřel před deseti lety tragicky po nehodě na motorce.

Sváteční dny si většina z nás chce užít v klidu s rodinou a nabrat novou energii. „Já doteď veškeré sezónní písničky bojkotovala, toto je můj úplně první vánoční singl a jsem ráda, že to tak hezky vyšlo,“ komentuje novou písničku ke kampani zpěvačka Katarína Knechtová.

„Takový singl byl vždycky velký sen našeho tragicky zesnulého bubeníka Pavla Grohmana, který toužil dát dohromady nějakou vánoční pecku! Tak mu po deseti letech toto přání konečně splníme,“ komentuje a vzpomíná frontman kapely Chinaski. Ten sice rád tráví Vánoce doma, ale trochu netradičně. Dárky si s rodinou rozbalí o jeden den dříve a Štědrý den již tráví při pohádkách na gauči zkoušením a prohlížením všech věcí, které jim Ježíšek nadělil. „Nejlepší věc, kterou jsem kdy dostal, byla v mých dvanácti letech vzduchovka od otce, kterou mám dodnes,“ prozradil Malátný, který se začátkem roku chystá opět vycestovat s kapelou do Austrálie a na Nový Zéland, kde budou koncertovat a skládat písně do nově připravovaného alba. Katarína je s prací na nových písních o něco dál a na začátku ledna se vrhne do nahrávacího studia.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám