Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S koncem roku už tradičně známé osobnosti přicházejí se svými kalendáři. Ten svůj letos vytvořila také Lucie Bílá (58).

Zpěvačku zvěčnila fotografka Jana Pechlátová. „K fotografiím této výjimečné fotografky jsem přidala úryvky z textů z mého repertoáru, mých oblíbených autorů," řekla Lucie. Samotné focení kalendáře proběhlo nedaleko zpěvaččina domu v Otvovicích. „Tím, že se fotilo u mého domu považuji celý kalendář za něco osobního a srdečního, až kus sebe, čímž doufám teď před svátky potěším co nejvíc lidí," dodala.

Zlatá slavice se na fotkách stylizuje do role bojovnice. Někomu může připomínat bohyni boje Dianu, někomu zase Johanku z Arku. „S Johankou jsem prožila na jevišti málem čtyři sta večerů, ale při focení jsem nemyslela jen na ni. Je v tom pro mne odvaha, bojovnost, láska a naděje každé ženy,” uvedla Lucie, se kterou na fotkách pózuje nejen její partner Radek Filipi, ale také bulteriér Kvído.

Nikoho asi nepřekvapí, že zpěvaččino Kalendárium má hlubší rozměr. Výtěžek z jeho prodeje poputuje na rekonstrukci kaple. „V našem kulturním domě pořádáme pravidelně svatby, ale má kamarádka by ráda kromě hostiny u nás měla i obřad, už proto bych ráda náš svatostánek zvelebila,” říká Bílá, která už tento víkend u kaple pořádá bazar oblečení, bot a šperků. Na místě se bude prodávat samozřejmě i kalendář. „Výtěžek půjde na náklady za opravy oltáře, lavic a zvonu,” doplňuje Lucie Bílá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám