Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Danu Syslovou zná divadelní publikum stejně dobře jako to televizní. Zatímco na obrazovkách se objevuje v seriálu Ulice, na prknech exceluje v Městských divadlech pražských, v Divadle Bez zábradlí, v Divadle Palace a také na Malé scéně divadla Studio DVA.

Malá scéna je nově otevřený prostor v Praze Na Perštýně, a právě Dana Syslová zahajovala její provoz, a to hrou Madame Rubinstein, v níž se proměnila ve známou podnikatelku v kosmetickém průmyslu Helenu Rubinstein. Zdatně jí při tom sekundovali Milena Steinmasslová v roli druhé kosmetické královny Elizabeth Arden a Jiří Hána jako osobní asistent Rubinstein a autor knihy Madame Patrick O’Higgins.

Nové divadelní prostory, jež jsou zamýšlené na komornější kusy, můžete navštívit i zadarmo. Studio DVA na sobotu 17. listopadu připravilo v rámci Noci divadel hned dvě akce. Od 16 do 18 hodin proběhne dobročinný bazar oblečení ve prospěch projektu Hledáme rodiče. Do Revoluce šatníků, jak se akce jmenuje, se svými kousky zapojí Ivana Chýlková, Jana Krausová, Jitka Schneiderová, Marika Šoposká, Berenika Kohoutová, Anna Fixová či Kristýna Janáčková.

A večer po představení inscenace Herečky (miluj blížneho svojho) se pak přímo na jevišti Malé scény uskuteční talkshow Na kafe s hvězdami. S příchozími budou diskutovat hvězdy česko-slovenského divadla Zuzana Kronerová, Maroš Kramár, Darina Abrahámová, Michal Slaný, Viktor Horján, Gabriela Dzuríková a další. Vstup na obě akce je zdarma a bez rezervace. Komorní scéna má však omezenou kapacitu.

Premiérový potlesk výše zmíněné Madame Rubinstein ještě nedozněl a divadlo už finišuje s přípravami další premiéry, tentokrát na hlavní, velké scéně v Paláci Fénix na Václavském náměstí. 6. prosince zde bude uveden hudební projekt na motivy jednoho z nejznámějších příběhů moderní světové literatury Malý princ. V titulní a jediné roli se v režii Šimona Cabana představí Jan Cina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám