Hlavní obsah
Článek

Cesta do Spojených států nebyla pro Jana Smigmatora a jeho ženu Kateřinu čistě dovolenková. V rámci oslav 100 let republiky zde swingový zpěvák absolvoval několik koncertů ke svému nově vydanému albu Smigmator - GERSHWIN - Winehouse, které vzniklo ve spolupráci s otcem slavné zpěvačky Amy Winehouse (†27) Mitchem.

Zatímco cédéčko bylo pokřtěno 26. září v Praze v Malostranské besedě, vinylové elpíčko se křtilo až 3. listopadu právě v Americe, konkrétně v renomovaném chicagském Mid-America Clubu.

„V Americe jsem byl poprvé, a tak jsme s manželkou a přáteli absolvovali i pár výletů. Půjčili jsme si auto a vypravili se do Nashvillu a Memphisu. Musím říct, že kolébka country music mě natolik chytla za srdce, že bych rád časem dokonce nějaké country album natočil. Pochopitelně by nešlo o čisté country, ale nějakou fúzi se swingem. Ostatně i jedna z největších hvězd žánru, zpěvák Willie Nelson, tyto hudební směry moc rád propojuje,“ přiznal Jan.

Toho v brzké době čeká koncertní turné Swingové Vánoce, s nímž zavítá do několika českých měst, a těsně před Štědrým dnem, 22. a 23. prosince, pak v rámci úspěšného projektu Sinatrology vystoupí se speciálním vánočním programem a řadou hostů v pražské Lucerně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám