Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Jako Andrea Zuckermanová stála v partičce z Beverly Hills spíše v pozadí. Z hereckých hvězd kultovního seriálu to ale Gabrielle Carteris (57) dotáhla nejdále. V Hollywoodu neexistuje člověk, který by k ní nepřistupoval s respektem.

Seriál Beverly Hills 90210 se začal vysílat v roce 1990. Gabrielle tehdy hrála náctiletou studentku, i když jí bylo 29 let. Vzhledem k vizáži nudné šprtky to ale na obrazovce nebylo zřejmé, přestože její spolužačky Donna, Brenda a Kelly byly o desetiletí mladší.

Gabrielle se stejně jako jejím kolegům nepodařilo na úspěch seriálu navázat. Roli srovnatelnou s Andreou z Beverly Hills 90210 nikdy nedostala. Zahrála si v několika televizních filmech a seriálech, ale nakonec se v Hollywoodu realizovala jiným způsobem.

Dlouhodobě se angažuje ve vedení organizace SAG-AFTRA, která sdružuje hollywoodské herce a hájí jejich zájmy. V roce 2016 se dokonce stala její prezidentkou a patří k nejvlivnějším osobám celého Hollywoodu. Organizace hercům udílí SAG Awards, které jsou trofejí srovnatelnou s Oscary či Zlatými glóby.

Gabrielle je od roku 1992 manželkou burzovního makléře Charlese Isaacse. Mají spolu dvě dcery - Kelsey (24) a Mollie (19).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám