Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přestože ji nikdy neopouštěl humor a rozdávala radost svým zpěvem, stres a složitá životní situace se podepsaly na jejím zdraví. Českou zpěvačku řeckého původu postihlo před lety nádorové onemocnění. Tena Elefteriadu (70), polovina sesterského pěveckého dua Martha a Tena, bojovala s Hodgkinovým lymfomem.

„Ta moje nemoc začala takovým záhadným způsobem, že jsem za rok zhubla asi dvacet kilo. Neříkám, slušelo mi to, to každopádně. Udělala se mi taková tvrdá velká boule, šla jsem na vyšetření a zjistili, že tam nic není, že tam není pozitivní nález a jednoho krásného dne jsem opuchla v obličeji tak, že jsem nepoznala sama sebe,“ svěřila se zpěvačka.

Odvezli ji do nemocnice, kde podstoupila řadu vyšetření a následně si vyslechla, že má Hodgkinův lymfom, nádorové lymfatické onemocnění. Podstoupila náročnou chemoterapii a moderní biologickou léčbu s využitím kmenových buněk. Lékaři jí tehdy dávali jen padesátiprocentní naději, že se vyléčí.

„Řekla bych, že moje 13. komnata je v tom, že jsem to vzdala. Já jsem vůbec nebojovala. Byla jsem spíš naprosto pasivní a myslela jsem si, že je vlastně konec. Moje dvojčata, kterým bylo pětadvacet, byla strašně vyděšená. Chodila mě navštěvovat do nemocnice a já tam seděla s holou hlavou. Bylo to nepříjemné,“ svěřila se Tena, která nedoufala, že se z nemoci dostane.

„U mě vládla ta pasivita, já jsem se odevzdala osudu, někdo říká, že bojuje, ale já jsem vůbec nebojovala. Martha mě chodila navštěvovat hodně často,“ promluvila o své nemoci Tena, které se podařilo vyléčit. „Je to pět let, co jsem v uvozovkách zdravá. Ta nemoc se samozřejmě může vrátit a nemusí, já se cítím zdravá, chodím na kontroly jednou za rok a je vše v pořádku,“ řekla Tena v premiérovém díle 13. komnaty, která bude odvysílaná tento pátek.

Reklama

Další články

Načítám