Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Každodenní žehlení si vybírá svoji daň za bezchybně rovné vlasy. Máte strach, že za chvíli budete mít z vlasů neforemný chemlon a budete plakat nad ulámanými konečky? Řiďte se následujícími pravidly a Vaše vlasy Vám budou neskonale vděčné.

Rovnání vlasů pomocí žehličky je ošemetnou záležitostí. Na jedné straně stojí Vaše perfektní vizáž, na straně druhé strach z poškození. Pokud však budete dodržovat níže uvedené zásady, ušetříte si mnoho slz i peněz.

1. Ochrana na prvním místě

Určitě se ptáte, jestli je žehlení vlasů opravdu tak škodlivé. Nemusí být, pokud své vlasy budete dostatečně chránit a žehlit je s rozmyslem. Pro tento účel existuje široká škála sprejů a krémů, které plní termoochrannou funkci a měla byste je používat před každým žehlením, kulmováním nebo foukáním.

Foto: SvetKadernictiví.cz
Termoochranná péče chrání Vaše vlasy před škodlivými účinky tepla

2. Vhodné žehlicí destičky

Materiál, ze kterého jsou vyrobené žehlicí destičky, má velký podíl na tom, jak budou Vaše vlasy vypadat. Je všeobecně známo, že jemné a křehké vlasy jsou mnohem náchylnější na poničení, proto je potřeba jít cestou co nejšetrnější žehličky - keramické destičky jsou zde jasná volba - nejen že rovnoměrně vedou teplo, ale jsou k vlasům mnohem šetrnější. Pro pevné a nepoddajné vlasy si s klidem můžete pořídit žehličku s titanovým povrchem, a pokud budete pracovat s přiměřenou teplotou a používat vhodnou kosmetiku, nemusíte se o zdraví svých vlasů příliš bát.

3. Správně nastavená teplota

U naprosté většiny žehliček lze nastavit široké teplotní rozpětí a přizpůsobit tak teplotu Vašemu typu vlasů. Pamatujte, že jemným vlasům bohatě stačí teplota do 170 °C, pro husté a pevné je potřeba pracovat s vyššími hodnotami. Nikdy ale nežehlete vlasy na teplotu vyšší než je nezbytně nutné, určitě Vám za to nepoděkují.

Foto: SvetKadernictiví.cz
Žehlička na vlasy je běžnou součástí téměř každé domácnosti

4. S párou nebo bez?

Parní žehličky jsou současným trendem a slibují dlouhotrvající výsledky a minimální poškození vlasů. Je tomu opravdu tak? Co si budeme povídat, jakékoliv žehlení vlasů není příliš šetrnou metodou, v tomto případě ale pára zabraňuje nadměrnému vysušování vlasů, šetrně narovná i nepoddajné vlasy a zároveň je žehlička šetrná i k jemným vlasům. Výsledkem jsou perfektně hebké a lesklé vlasy bez ztráty hydratace a výrazně delší výsledný efekt. Investice do páry se rozhodně vyplatí.

Foto: SvetKadernictiví.cz
Parní žehličky jsou opravdu šetrnější

5. Nežehlete, když nemusíte

Zde rozhodně platí pravidlo, že méně je někdy více. Pokud se zrovna nechystáte na párty, nepotřebujete reprezentovat firmu či oslnit protějšek, dejte svým vlasům oddech a dopřejte jim pořádnou dávku hydratace.

Zjistili jste, že Vaše žehlička už stojí za starou belu anebo postrádáte termoochranný krém? Na Svět kadeřnictví.cz najdete více než 200 žehliček a příslušenství k žehlení vlasů pro domácí i profesionální použití.

Další články

Načítám