Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fotografka Sára Saudková přišla okouknout konkurenci, takže jsme se potkali na výstavě fotografií Šumavy. Hory sama miluje, ale když už na nich fotí, tak nikoli krajinky, ale objekty. A nejraději, když už není moc hezké počasí. Pro modely trochu nepříjemné.

„Rozdíl mezi tím, když fotíte hory nebo ženská těla není zase tak velký. Akorát ta hora nestárne a sluší jí jakékoli rozměry. Ale v mém případě si také vybírám lidi různého věku, podob i rozměrů, protože mě to tak baví,“ usmívala se Sára.

„Ale k horám mám srdečný vztah, jsem turista a chodec, nedávno jsem byla i v Tatrách, a i na tu Šumavu se ráda podívám, ale až bude mimo turistickou sezónu. Číhám na okamžiky, když jsou lidi zpruzení, že venku fouká a prší a jsou zalezlí doma. Právě v takové chvíle vyrážím,“ vysvětlila.

V takovém počasí také ráda fotí. „Moji modelové mají trošku drsnou školu, jsou otužilí, nic jiného jim nezbývá, ale tváří se, že to dělají z lásky k fotografii. Ale když je nejhůř, jsem schopná obětovat i sama sebe,“ upřesnila.

Sářiny snímky jsme mohli vidět na kolektivní výstavě k výročí Andyho Warhola, kde byla zastoupena několika snímky. „Zda bude v Čechách i sólová výstava, se zatím nechme překvapit. Zatím je to spíš v cizině,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám