Hlavní obsah
Článek

Na roli, která z ní udělala hvězdu, si musela počkat. Pro britskou herečku Claire Foy (34) šlo o spolupráci s Netflixem a historický seriál The Crown (byl uveden v roce 2016) z prostředí britské královské rodiny od dob krále Jiřího VI. Hlavní postavou je však jeho následovnice královna Alžběta II. Právě tu Foy hraje.

Foy za ztvárnění britské panovnice získala přízeň diváků i kritiků, což se promítlo i do zisku jak Zlatého glóbu, tak i ceny Emmy pro nejlepší herečku hlavní role. Do povědomí diváků se vžila natolik, že ji lidé považují za skutečnou královnu. „Lidé si myslí, že jsem královna Alžběta a nic moc s tím neudělám. Ale nejsem, to je jediná věc, o které je mohu ubezpečit,“ vzkazuje fanouškům, které tato bizarní představa přemohla.

Momentálně Claire prezentuje svůj nový film Dívka v pavoučí síti, v němž se proměnila v Lisbeth Salander. Doba, kdy ji lidé budou považovat za skutečnou hackerku, je tak na spadnutí. Někteří diskutéři ji mimochodem ještě před jeho uvedením pod vlivem „Koruny“ odsoudili s tím, že je na roli až příliš upjatá.

Claire Foy proslavila role královny Alžběty II.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

The Queen and the First Lady. #TheCrown

Příspěvek sdílený The Crown (@thecrownnetflix), Led 25, 2018 v 10:32 PST

Reklama

Další články

Načítám