Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Castingová kola soutěže Česká Miss skončila a Super.cz přináší fotografie všech dívek ze čtrnácti krajských měst, které postoupily do semifinále. Na castingy České Miss se přihlásilo více než třináct set dívek, před porotu nastoupilo jen šestsetdvacet.

Podle statistik je osmdesátsedm procent uchazeček o korunku královny krásy z řad studentek. Nejmenší uchazečka měřila 1,60 metru a nejvyšší 1,88 metru. Nejmladší účastnici bylo v době castingu čerstvých 17 let, nejstarší 23 let.

„Připadá mi, že dívky jsou rok od roku připravenější a zajímavější. Je vidět, že nic neponechaly náhodě a důkladně se na castingové klání připravily, což mě těší, “ říká ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová.

Všechny přihlášené adeptky prošly prvním kolem, kdy se představily porotě, druhé kolo byla promenáda v plavkách. Ty, které postoupily do závěrečného kola, se představily na módní přehlídce, na kterou je připravila stylistka a finalistka České Miss 2009 Leona Grešáková.

Porota v některých městech udělila tzv. divokou kartu, díky které se dotyčná slečna mohla přihlásit ještě do jiného castingového kola. Například Nikol Švantnerová, která dostala divokou kartu v Plzni, se umístila mezi třemi vybranými v Českých Budějovicích. Kateřina Jankovská z Českých Budějovic přišla na casting v Karlových Varech a umístila se mezi vybranými třemi z tohoto kraje.

Hned na prvním castingu v Praze se mezi postupujícími dívkami objevila vnučka herce Jana Kačera a Niny Divíškové Josefína. Mezi semifinalistky se také probojovala dcera ředitele Fakultní nemocnice Motol Karolína Ludvíková, která mimo jiné ovládá znakovou řeč a učí se čínsky.

Jedna ze semifinalistek, Tereza Fajksová, byla ještě nedávno profesionální hráčkou extraligy ve volejbale, semifinalistka Markéta Strnadová se aktivně věnuje parašutismu a potápění, Šárka Sokolová paraglidingu.

Reprezentantky jednotlivých krajů nyní změří své síly v semifinálovém klání, které se bude konat 8. prosince v Praze. O titul Česká Miss 2012, Česká Miss World 2012

a Česká Miss Earth 2012 se finalistky utkají na jaře příštího roku v přímém přenosu na obrazovkách TV Prima.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám