Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiřímu Suchému by mohl leckterý mladší muž závidět jeho vitalitu. I když nedávno oslavil osmdesátku a jeho divadlo Semafor mělo v pátek 52. narozeniny, legenda českého divadla rozhodně neusíná na vavřínech své slávy. A čím vysvětluje svoji svěžest? "Nepiju, nekouřím a nesportuji," říká s nadsázkou.

To, že má fyzičku naprosto v pořádku, dokazuje nejen na divadelních prknech. Když byl pozván do botanické zahrady v pražské Troji, odmítl jakékoli snahy, aby mu kdokoli pomáhal se sázením jeho stromu do zdejší Stezky osobností. Chopil se lopaty a svůj stromek vzácného asijského ořešáku sám zasadil.

„Přestože Jiří Suchý oslavil v říjnu osmdesáté narozeniny, jeho energii, chuť do práce a skvělé nápady bychom mu mohli všichni závidět,“ vychválila ho i zástupkyně ředitele Botanické zahrady hlavního města Prahy Věra Bidlová. A to už se potkala s lecjakými známými osobnostmi. Své stromy na Stezce osobností mají například bývalý prezident Václav Havel, Zdeněk Svěrák, režisér Miloš Forman nebo tvůrce legendárního krtečka Zdeněk Miller.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám