Hlavní obsah
Článek

Během natáčení filmu Zlatý podraz nemuseli Zdeněk Piškula (25) a Simona Lewandowská lásku předstírat, neboť spolu chodí i ve skutečnosti.

Oproti tomu krásná Patrycja Volny, která hrála Michelle, a charismatický Filip Březina, který se zhostil role Franty, se poprvé potkali až téměř před kamerou. Přesto jejich intimní projevy byly víc než uvěřitelné.

Pro Filipa Březinu, skoro čerstvého absolventa DAMU je Franta první velká filmová role. Režisér Radim Špaček ho vybral, jak říká, hned jak ho viděl. Postava na papíru jako by ožila. Polskou herečku narozenou v Německu Patrycji vybírali společně kameraman Vladimír Smutný, producent Jaroslav Bouček a Radim Špaček na konkursu ve Varšavě. Všichni z ní byly nadšeni. Radim Špaček oceňuje, jak má vše promyšlené do posledního detailu. S Filipem Březinou vytvořili dvojici, na kterou se nezapomene.

Špaček je přesvědčený o tom, že Patrycja bude pro české diváky zjevením. „Hraje skvěle, má vše promyšlené od minimalistického začátku hraní až po vrcholnou emoci," říká režisér. Ale co chemie s Filipem Březinou?  „Padli si do oka,“ vysvětluje Radim Špaček a jedním dechem dodává: „Ze začátku jsem měl malinko obavy, přece jen je Patrycja o něco starší, má malou dceru, ale oba si naprosto sedli a intimní a emotivní scény točili naprosto přirozeně. Při scéně loučení plakal celý štáb.“

„Ty slzy byly opravdové, nemuseli mi nic kapat do očí. S Filipem, ostatními kluky jsme si moc rozuměli. Byla to skvělá práce, velmi přátelské prostředí, kde se všichni kamarádili. Moc mi chybí…“, říká Patrycja Volny, která žije s manželem a dcerou v malé vesnici ve Francii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám