Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

A je to tady! Konečně se někdo ostře opřel do výšky honorářů, které berou někteří herci v České televizi. A dokonce na půdě Kavčích hor. Tím odvážným byl František Ringo Čech (80), známý vtipálek, který nejde pro rejpanec daleko a nebere si servítky. Opřel se v první řadě do Miroslava Donutila (73), o jehož nadstandardních honorářích v České televizi už si šeptají i vrabci na střeše. Super.cz nedávno informoval o jeho pohádkovém honoráři za jeho pořad Trumfy. Zdá se, že trend stále trvá.

Čech si rejpnul veřejně před kamerami při natáčení zahajovacího večera projektu Souboj seriálů. V rozhovoru říká rozezleně jednomu z tvůrců seriálu Mazáci Richardu Medkovi: „Hrají za peníze.“ Podle pořekadla o potrefené huse se jako první ozval právě Donutil. „Franto, to mě nenapadlo ani ve snu, my jsme do toho nešli kvůli penězům! Šli jsme do toho, protože se nám scénář líbil,“ kontruje Donutil. A Čech se nevzdává: „Tak vrať honorář.“ A co na to Donutil? „Klidně, nemám problém. Ten honorář byl tak malej, že by si z toho žil půl dne, jak tě znám,“ rýpnul si naopak Donutil do Čecha.

Podle zákulisních informací z Kavčích hor měl Donutil za jeden natáčecí den Mazáků dostat více než dvacet tisíc. Při pouhých pěti natáčecích dnech pilotního dílu si tak přišel na pěkně kulatou sumu sto tisíc korun. Na drsnou výměnu názorů se můžete těšit v Zahajovacím večeru 5.11. od 20:00 na ČT1, kdy budou všechny piloty představeny. V následujících týdnech již budou moci diváci hlasovat v semifinálových kolech.

Reklama

Další články

Načítám