Hlavní obsah
Článek

Když se český zpěvák Jan Smigmator loni hudebně propojil s otcem Amy Winehouse (†27), swingařem Mitchem Winehousem, zajiskřilo to tak, že se rozhodli ve spolupráci pokračovat. Výsledkem je celé album, které natočili při příležitosti 120. výročí narození hudebního skladatele George Gershwina. Jmenuje se Smigmator – GERSHWIN – Winehouse.

Desku Smigmator představil nejen v Česku, ale minulou neděli spolu s Winehousem také ve vyprodaném londýnském jazzovém klubu.

Album má i charitativní podtext, část nákladu bude věnována Amy Winehouse Foundation a výtěžek z prodeje cédéček i elpíček půjde na podporu nadačních projektů. „Ve prospěch Amy Winehouse Foundation jsme prodali více než 100 kusů CD! Lepší londýnskou premiéru jsem si rozhodně nemohl přát,“ řekl Smigmator s tím, že na nadaci šel i kompletní výtěžek z koncertu.

Velkou podporovatelkou nadace je i britská zpěvačka Laura Jane Butler, která je dvojnicí Amy. S rodinou Winehouseových se dlouhodobě přátelí a nadaci v průběhu let věnovala více než 40 tisíc liber.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám