Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Zima začíná, když ptáci odlétají do teplých krajů. Zamiřte s nimi do jejich zimovišť letos i vy. Pokud jste se nedočkali babího léta podle vašich představ, máme pro vás 5 typů na místa, kde léto nikdy nekončí.

Egypt

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Egypt patří mezi země, kde se rozlišují tři roční období. A to nejlepší k jeho návštěvě je právě období, kdy se u nás začne po létě citelně ochlazovat. Teploty jsou mírnější, moře má ale stále příjemných 24 stupňů. Nejvíce turisty láká Hurgada. Zejména rodiny s dětmi ocení zdejší delfinária. Rudomořské pobřeží je také vyhlášenou destinací pro rekreační šnorchlování, stejně tak ale i pro náročnější potápění. V letovisku Marsa Alam můžete obdivovat krásy pod hladinou moře v lagunách jen několik metrů od hotelu.

Spojené arabské emiráty

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

V létě jsou Spojené arabské emiráty místo jen pro opravdu teplomilné osoby, rtuť teploměru totiž šplhá až k 50 °C. V zimních měsících vás potěší teplota o dvacet stupňů nižší, takže na zimu je to akorát! Pouštní země láká hlavně do moderní metropole Dubaje, kam míří čím dál více Čechů za nákupy. Za návštěvu stojí ale i další kouty země – dovolenkovou destinací plnou luxusních letovisek je emirát Ras Al Khaimah, Abú Dhabí vás okouzlí kontrastem velkého počtu mešit a mrakodrapů, v emirátu Fujairah zase prozkoumáte zdejší památky.

Dominikánská republika

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Nachytejte svůj zimní bronz na těch nejkrásnějších plážích světa, ty v Dominikánské republice na to mají potvrzení od organizace UNESCO. V zimních měsících jsou vzduch a voda téměř stejně teplé, ohřejí vás příjemnými 30 stupni. Na karibském ostrově ale najdou vyžití i ti, kteří si potřebují povalování na bělostném písku zpestřit i jinými aktivitami. Ve vnitrozemí můžete nahlédnout do některého ze zdejších národních parků nebo se vydat pozorovat velryby anebo se zapsat na kurzy salsy.

Thajsko

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Thajsko patří každoročně k TOP destinacím pro exotickou dovolenou. Rezorty a pláže vám nabízejí i přes velké množství návštěvníků z celého světa luxus a odpočinek. Ať už je to pohodlí zdejších rezortů, výtečná thajská kuchyně nebo adrenalinové zážitky, jako je třeba jízda na slonovi nebo místním tuk-tukem, Thajsko si vás rychle podmaní. Poznejte krásy Thajska letos v zimě i vy.

Zanzibar

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Zanzibar je vyhledávaným tropickým rájem, teploty málokdy klesnou pod 25 stupňů. Koupání na Zanzibaru je trochu jiné, než jsou Češi zvyklí. Zdejší pobřeží tvoří mělké laguny, které jsou za odlivu takřka bez vody. Právě to je ideální chvíle na objevování místní kultury. Najdou se však i místa, kde si azurově modrého moře můžete užívat po celý den. Zanzibar je chudá země a na přívaly turistů si místní teprve zvykají, i proto je zde jednodušší než jinde si místní kolorit naplno užít.

Další články

Načítám