Hlavní obsah
Článek

Režisér Ondřej Trojan má za sebou premiéru svého nového filmu Toman. V hlavních rolích se představili Jiří Macháček, Kateřina Winterová, Kristýna Boková, Stanislav Majer nebo Roman Luknár.

Podstatnou část premiérového publika tvořili příbuzní a přátelé tvůrců a představitelů ústředních rolí. Jiří Macháček (Zdeněk Toman) dorazil s partnerkou Kristinou, Marka Taclíka (Bedřich Reicin) také doprovodila partnerka Pavla a Kristýně Bokové (Tomanova sekretářka Milada Třískalová) tleskali jak rodiče John a Jitka Bokovi, tak i sestra, herečka Jenovéfa Boková. Ta do kina přišla i s novým partnerem, výhercem reality show Robinsonův ostrov Martinem Složilem.

K dalším hostům patřili mj. Aňa Geislerová s manželem Zdeňkem Janáčkem, Miroslav Vladyka či Dagmar Havlová. Ta se při projekci neubránila slzám.

Trojanův snímek pojednává o vzestupu a pádu komunisty Zdeňka Tomana, jednoho z nejmocnějších mužů období tzv. třetí republiky, jenž se díky známostem a intrikám dostal na pozici šéfa zahraniční rozvědky, aby se následně stal jedním z prvních komunistů vězněných komunisty a jedním z těch, jimž se podařilo utéct z vězení za hranice dřív, než začaly padat hlavy.

Reklama

Další články

Načítám