Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80) je nepříjemně překvapen. Na pulty knihkupectví míří další kniha o jeho životě. Mistr ale s jejím vydáním nesouhlasí, protože se na jejím napsání vůbec nepodílel. A zdaleka to není jediná kniha, která o Gottovi v posledních letech vyšla a zpěvák ani nevěděl, co přesně se v ní píše.

„Praxe autorů knih o Karlu Gottovi je bohužel v posledních letech taková, že autoři nemají ve většině případů dost slušnosti na to, aby o svém záměru psát takovou knihu informovali předem Karla Gotta samotného či jeho management. O vydání knih se obvykle dozvíme buď zcela náhodou, nebo až poté, co je kniha již v tisku, či rovnou v obchodech,“ řekla Super.cz mluvčí Karla Gotta Aneta Stolzová.

Mnohonásobnému Slavíkovi ale už došla trpělivost a hodlá se bránit. „Autoři si zřejmě neuvědomují, že vydání knihy o panu Gottovi bez jeho výslovného souhlasu je nejen neprofesionální, ale v drtivé většině případů je i zásahem do jeho osobnostních práv, a pan Gott se proti každému takovému vydání bude bránit,“ dodala Stolzová s tím, že se fanoušci Karla Gotta mohou těšit na jeho vlastní, plně autorizovanou knihu.

„Mohu prozradit, že pan Gott píše vlastní autobiografii a všechny jiné knihy o něm jsou psány bez něj a bez jeho souhlasu. Pevně věříme, že příznivci pana Gotta si na tu pravou knihu rádi počkají,“ uzavřela Stolzová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám