Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její pradědeček Vlasta Burian byl jednou z nejslavnějších českých osobností, které se objevily na stříbrném plátně. Také Moniku Kristl uchvátil svět filmu. Pravnučka krále komiků se živí jako filmová producentka.

Sympatická blondýnka začínala s reklamními zakázkami pro americké, francouzské, britské produkce. Na debut celovečerního filmu čekala až do roku 2009, kdy šel do kin historický film Tři sezony v pekla v hlavní roli s Kryštofem Hádkem. Díky ní vznikl také snímek Krycí jméno Holec v česko-rakouské koprodukci. Kristl se ale nezaměřuje pouze na vážné filmy, ale produkovala také komedii Karla Janáka 10 pravidel, jak sbalit holku.

Filmová producentka nedávno pokřtila apartmá slovenského grandhotelu ve Vysokých Tatrách, kam slavný komik často jezdil. „Praděda byl náročný host. Potrpěl si na dobrou kuchyni i služby. To všechno tu našel a vždy odjížděl spokojený. Kromě herectví miloval také sport, čepované pivo a Tatry," řekla při křtu Monika.

Král komiků sice neměl děti se svou ženou Františkou, které se říkalo Nina, ale ještě za svobodna mu tanečnice Anna Marie Pirková porodila dceru Emilli. Ta měla syna Vlastimila, který je právě otcem Moniky a jejího bratra Vlastimila.

Reklama

Další články

Načítám