Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V každé řadě Tváře je někdo, koho moderátor soutěže Ondřej Sokol nazval „likvidátorem“. „Obvykle je to muž, který s vylosovanou zpěvačkou provede něco, čemu se dá říkat umělecká poprava,“ smál se Sokol a vyjmenoval Mirka Etzlera, Tomáše Matonohu či v porotě sedícího Aleše Hámu. I aktuální řada svého likvidátora má - Roberta Jaškówa (54).

V posledním díle mu ale zpěvačka, již měl interpretovat, sedla jako ulitá. Šlo totiž o Meryl Streep v roli božské Florence (ze stejnojmenné komedie o mecenášce umění a operní divě bez hudebního sluchu Florence Foster Jenkins), takže se dá říct, že čím hůř Jašków zpíval, tím lépe Streep napodobil. Důležitá ale byla i herecká část vystoupení, tedy výrazy. Povedlo se mu to báječně.

„Jaškow je boží! Já ho milujuuuu! Je opět nej. Je to zjevení,“ píše jedna z fanynek a zdaleka není sama.

Robertova vystoupení lidi prostě baví a v Tváři budí naprosto odlišný dojem než ve svých „obvyklých“ rolích gaunerů. Zkrátka, jak fanoušci s narážkou na jednu z takových, roli zákeřného Máry v Ordinaci, trefně shrnuli: v úterý a ve čtvrtek jej nenávidí, v sobotu milují.

Nadšená byla i porota soutěže, Jakub Kohák, Iva Pazderková, Janek Ledecký a zmíněný Aleš Háma, která Jaškówa svými hlasy dosadila na druhé místo dílu. Po hlasování účinkujících nakonec skončil čtvrtý. Páté kolo vyhrála Eva Burešová jako Jennifer Hudson.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám