Hlavní obsah
Článek

Podobně jako spousta dalších herců ze seriálu Beverly Hills 902 10, i Luke Perry (45) bude nejspíš už navždy spojovaný především s rolí, kterou v dnes již kultovní sérii z 90. let režiséra Aarona Spellinga ztvárnil. Perry si zahrál pohledného a poněkud svérázného milovníka surfingu Dylana McKaye. A není se čemu divit, Luke i téměř po dvaceti letech od natáčení vypadá skoro stejně.

Perry se narodil v Mansfieldu ve státě Ohio. S herectvím začal prostřednictvím několika reklam, následně se objevil v soap operách Loving a Another World. Poté již následovalo Beverly Hills 902 10, kde jako pětadvacetiletý představoval na začátku natáčení teprve šestnáctiletého mladíčka Dylana. Ze začátku se ale zajímal mnohem více o roli Stevea, kterého si později zahrál Ian Ziering. Dylan mu však byl nakonec ušitý přesně na míru.

Luke se během krátké doby spolu s Brandonem Walshem v podání Jasona Priestleye stal idolem mladých dívek. Herec, jehož původní jméno zní Coy Luther Perry III., se objevil také ve filmech Pátý Element, 8 sekund, Propast, Smrtící invaze či Nepřítel a v řadě seriálů.

Perry je rozvedený, s jeho bývalou ženou Minnie Sharp má dvě děti, čtrnáctiletého Jacka a jedenáctiletou Sophii. O výchovu dětí se dělí ve střídavé péči.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám