Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V istanbulském podniku turecko-kurdského šéfkuchaře Nusreta Gökçeho došlo ve čtvrtek večer k nehodě, při níž bylo popáleno několik lidí. Mezi nimi i dva Češi, Kristýna Třešňáková a její přítel Viktor Hájíček. Mladá youtuberka, která působí pod pseudonymem Týnuš Třešničková, skončila s vážnými zraněními.

Podle dostupných informací došlo během show na baru k explozi a následnému rozšíření plamenů, které měly nejvíc zasáhnout právě Třešňákovou. Všichni poranění byli převezeni do nemocnice. Oba Češi mají popáleniny druhého stupně.

Gökçeho restaurace je v Istanbulu vyhlášená a vyhledávaná gurmány, těmi, kteří, jak se říká, chtějí být vidět, ale i celebritami.

Na sociální síti šéfkuchaře a řezníka, jenž se stal populární svým „cool“ vzhledem a hlavně specifickým pohybem ruky při solení masa, kdy sůl padá přes předloktí (odtud přezdívka Salt Bae), tak najdeme množství fotek se slavnými lidmi od fotbalistů Davida Beckhama a Ronalda přes herce Lea DiCapria, Adriena Brodyho a Antonia Banderase po hudebního producenta Puffa Daddyho.

Gökçe, který začínal jako řeznický učeň po dokončení šesti tříd, je sám hvězdou sociálních sítí, kde ho sleduje 16 miliónů lidí. Restaurace má vedle Istanbulu také v Miami, New Yorku, Dubaji, Abú Zabí či katarském Dauhá.

Ve vyjádření, které poskytl, Gökçe vyjádřil lítost a uvedl, že na dobu neurčitou zrušili konání show, která vedla k tragédii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám