Hlavní obsah
Článek

Některé děti reagují na zprávu, že budou mít (dalšího) sourozence radostí, jiné smutkem. Klučík na videu, říkají mu Trae, se sice nejdřív usmál, ale pak to začalo: „Na co jste mysleli? Proč další dítě? Vždyť už dvě máte! Tak proč, proč, proč? Je to k vzteku!“ čílil se chlapec v dětské sedačce auta.

Nadšení z bráchy nebo sestřičky sice neprojevil, ale ta vyřídilka! Je neskutečné, jak briskně klučík reaguje. Jeho rozhovor s mámou pokračuje asi následovně:

„Už máte dvě, tak proč chcete další dítě? A nahradit jedno z těch, co už máte, když toho bude moc?“ obával se. Matka ho proto ujistila, že by jeho ani malou sestřičku nikdy nevyměnili.

„To prostě nedává žádný smysl! Prostě nedává! Už dvě děti máte a máte je milovat napořád! A ne mít další dítě,“ pokračoval se stížnostmi. Máma se snažila situaci zlehčit, když začala mluvit na dcerku vedle, s tím, že ona vypadá spokojeně, že bude mít sourozence. Chlapec ale namířil prstík s otázkou: „Co to je za dítě?“

„To nevím, může to být kluk a může to být holka,“ odpověděla máma. „No, klučičí pláč je ještě horší,“ reagoval okamžitě syn. Na otázku, jak to může vědět, odpověděl: „Protože když jsem viděl plakat dítě před školou, tak to bylo hrozný, mnohem horší než když pláče Amaya,“ nezaváhal.

Nejlepší je ale jeho závěrečná reakce. „No, Traei, nevím, co k tomu plakání říct, budeš si muset zvyknout, ok?“

„Dobře, ale kup mi pár špuntů do uší,“ odpověděl Trae.

Reklama

Další články

Načítám