Hlavní obsah
Článek

Před devíti lety byl Sam Worthington (42) nejobdivovanějším hercem celého Hollywoodu. Mohla za to jeho role ve filmu Avatar, který zaznamenal fenomenální úspěch. Pokračování kultovního sci-fi snímku se ale neustále odkládá a jeho kariéra stagnuje.

Avatar ze Sama v roce 2009 udělal hvězdu první velikosti. Film celosvětově utržil 2,8 miliardy amerických dolarů a dosud vévodí žebříčku nejvýdělečnějších snímků. Jeho pozici neohrozili Avengers z Marvelu ani návrat Star Wars.

Sam jako Jake Sully okouzlil milióny diváků. I když se ve filmu objevil především v digitální avataří podobě, hollywoodský trhák proslavil jeho tvář i jméno. Jeden z nejlépe placených herců se z něj ale nestal. Worthington si zahrál například ve filmech Souboj Titánů či Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny.

Upsal se pokračování Avatara, což se nakonec neukázalo jako největší terno. Režisér James Cameron totiž pokračování několikrát odložil. Teď už se ale konečně začalo natáčet a dvojka by měla do kin dorazit v roce 2020. Pak by měla následovat další tři pokračování. Vzhledem k náročnosti projektu a dosavadnímu průběhu jeho vzniku však není vyloučeno, že dojde k dalšímu zpoždění.

Herec během čekání na dalšího Avatara stačil založit rodinu. S manželkou Larou Bingle mají tříletého Rocketa a téměř dvouletého Racera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám