Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Hvězda seriálu Ulice Hana Maciuchová (†75) je jednou z hlavních podezřelých v kauze, kvůli které se teď otřásá v základech celá televize Nova. Stanice totiž až do vysílání 1322. dílu, v němž se Maciuchová vrací po pauze do školy coby přísná, ale přímá kantorka Miriam Hejlová, chtěla udržet děj pod pokličkou. Scénář byl tak hlídaný skoro jako jaderné hlavice na vojenských základnách. Jenže přesto se dostal do rukou novinářům. Ve hře jsou statisícové pokuty. Kdo tohle odskáče?

"Probíhají tady kvůli tomu hotové manévry. Všichni zjišťují, kdo mohl scénář vypustit ven. Vzhledem k tomu, že scénář je nadepsaný jako by byl pro paní Maciuchovou, jistě se budou ptát i jí, zda nekontaktovala novináře," uvedl náš zdroj ze štábu Ulice s tím, že pokud se podaří najít viníka, hrozí mu buď vyhazov nebo pokuta až v řádu statisíců.

O uniklém scénáři Ulice jsme vás informovali již včera. Podle něj se Hejlová opět setkává s nerozhodným Peškem (Rudolf Hrušínský) a musí snést přítomnost učitele Kaliny (Pavel Nový), kterého nemá v lásce.

Kromě toho musí jít do boje o svou autoritu. Ve třídě totiž vyrušují Weber a Hložánek. Když profesorka češtiny vypráví o krušném životě Boženy Němcové, která začala psát Babičku poté, co jí zemřel nejstarší syn, Weber zareaguje: "Měla si radši dát špeka." To Miriam Hejlovou rozlítí tak, že jeho i dalšího vyrušujícího Hložánka nechá po škole a zadá jim slohové cvičení. Chlapci se však rozhodnou, že ji budou ignorovat a bez dovolení a vypracování úvahy odejdou. Zdá se, že kantorka bude mít ještě hodně práce s tím, aby dala studentům jasně najevo, že musí poslouchat.

Reklama

Další články

Načítám