Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenského herce Romana Luknára zaznamenali čeští diváci hlavně díky jeho roli ve filmu Jana Hřebejka Kráska v nesnázích. Nyní se ukáže v roli, které je od jeho ztvárnění alfa samce Jardy z Hřebejkova filmu dost rozdílná. Minimálně se promění fyzicky. Charismatický Slovák se v novém snímku Toman zhostí role Jana Masaryka.

„Měl jsem hrát původně nějakou hroznou svini z NKVD, ale pak mi Ondra Trojan zavolal: Hele, neudělal bys mi Honzu Masaryka?“ vzpomíná Luknár na nabídku, která se neodmítá.

Práci se slovenským hercem si nemůže vynachválit režisér Ondřej Trojan. „S Romanem se pracuje strašně příjemně, trousí kolem sebe dobrou náladu a je připravený roli odevzdat cokoli, včetně svých vlasů a štíhlé linie,“ pochvaluje si spolupráci režisér.

Kvůli roli se charismatický herec změnil k nepoznání. „Trošku jsem přibral, nějakých pětadvacet kilo, aby mě nemuseli vycpávat,“ říká herec, který si nechal na hlavě vyholit i masarykovskou pleš. Masaryk po válce už nebyl žádný štíhlý elegán v kulatých brýlích. Měl nadváhu, stíhali ho vlastní démoni a brýle nosil jen na čtení. V Československu nicméně patřil mezi nejoblíbenější politiky. „Je to pro mě čest ztvárnit někoho, kdo tady, v našem prostoru, něco znamenal,” říká Roman Luknár, který roli odehrál v češtině, ale ve filmu promluví i anglicky, španělsky nebo polsky.

Na natáčení čekalo Luknára mnoho příjemných setkání s českými kolegy. Měl radost z dalšího pracovního setkání se svým dlouholetým kamarádem Jirkou Macháčkem, se kterým hrál mimo jiné i v Hřebejkově Medvídkovi. V něm si zahrál také s Kristýnou Bokovou, která se v Tomanovi představí v roli sekretářky a milenky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám