Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Slyšíte tento název poprvé? Nevadí. Adjustační ponožky vás zbaví bolestí, otoků nohou a skvěle fungují i při léčbě dalších komplikací. To vše úplně bez námahy ve spojení s odpočinkem. A co víc, díky jejich pravidelnému nošení své nohy ochráníte i preventivně. Pojďme se podívat na nejčastější zdravotní komplikace nohou, které trápí čím dál více lidí

Otékají vám nohy? Už brzy můžete pocítit úlevu

Foto: Pro-nozky.cz
Více

Foto: Pro-nozky.cz

Komerční sdělení

Oteklé nohy trápí většinu dospělých lidí zejména večer před spaním. Pocit těžkých a oteklých nohou často doprovázejí i nepříjemné bolesti. Příčin otékání nohou je mnoho, od sedavého zaměstnání přes dlouhé stání, nevhodnou obuv až po nadměrnou fyzickou aktivitu. Oteklé nohy trápí také ženy v těhotenství. Ale ani u nich není třeba se s tím smířit jako s nezbytnou součástí těhotenství. Není tomu tak. I v tomto případě můžete proti oteklým nohám bojovat. Ze všeho nejdříve byste měli myslet na prevenci a neřešit komplikace až ve chvíli, kdy přijdou. Ale ruku na srdce, kdo řeší oteklé nohy v momentě, kdy je nemá oteklé? Berte to jako spíše doporučení do budoucna, aby vám nohy neotékaly později. Pak už jen stačí kombinovat 4 základní činnosti, o kterých jsme se dopodrobna rozepsali na našem blogu:

Palec na noze vám začíná směřovat k ostatním prstům? Dejte si pozor na hallux valgus

Foto: Pro-nozky.cz
Více

Foto: Pro-nozky.cz

Komerční sdělení

Pokud se vám začíná palec stáčet dovnitř k ostatním prstům, měli byste zpozornit. Jde komplikaci jménem hallux valgus, neboli vbočený palec. Zpočátku jej jen těžko zpozorujete, ale postupně vám palec začne více směřovat k ostatním prstům a naopak kloub vystupovat. Pokud si myslíte, že jde pouze o estetickou vadu, jste na omylu. Vbočené palce doprovází stažený sval plosky, zkrácený přitahovač palce a nepříjemné bolesti a křeče. Nepříjemný pocit budete mít i v uzavřené obuvi, která vás bude tlačit. Bez jakéhokoliv řešení této komplikace by vás dříve nebo později čekal operační zákrok. Naštěstí mu můžete v některých případech předejít. Stačí pravidelně provádět několik cviků v kombinaci s nošením Adjustačních ponožek a pocit úlevy se brzy dostaví.

Toužíte po úlevě od bolestí? Vyzkoušejte Adjustační ponožky

Foto: Pro-nozky.cz
Více

Foto: Pro-nozky.cz

Komerční sdělení

Výše zmíněné komplikace vám v rámci léčby a prevence pomohou vyřešit Adjustační ponožky. Jedná se o speciální ponožky, které nemají plnou špičku, ale jsou zakončeny meziprstními oddělovači. Díky tomu protahují prsty, pomáhají prokrvení a uvolňují napětí a stres. To vede ke zlepšení krevního oběhu, odstranění bolestí nohou a zbavení otoků. Řada fyzioterapeutů po celé České republice zařadila Adjustační ponožky do svých rehabilitačních metod a doporučují je právě nejen na zmírnění bolestí, ke správnému postavení nohou či k předcházení operacím, ale hlavně preventivně. Ponožky nejsou určeny pro běžné chození naboso ani v botách. A kvůli meziprstním oddělovačům byste se s nimi do bot dostali jen stěží. Doporučujeme je nosit během odpočinku, případně během spánku.

Chraňte si své nohy!

Foto: Pro-nozky.cz
Více

Foto: Pro-nozky.cz

Komerční sdělení

Máte rádi své nohy? Neřešte problémy až ve chvíli, kdy přijdou. Snažte se chránit zdraví vašich nohou preventivně. A v tom vám Adjustační ponožky pomohou. Vždyť si díky nim můžete ušetřit nejen nepříjemné bolesti, ale také návštěvy lékařů a operačních sálů. Nepodceňujte zdraví svých nohou. Od zdraví nohou se odvíjí zdraví celého těla.

Další články

Načítám