Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tahle psí rasa se moc často nevidí. Herečka Michaela Kuklová ale chová již čtvrtou generaci afghánských chrtů. Její pětiletá kráska Justy vypadá opravdu jako psí princezna. A bývalá princezna Jasněnka prý svojí feně věnuje, pokud jde o úpravu zevnějšku, více času než sama sobě.

"Prvního afghánského chrta koupil táta, když mi bylo asi pět let. V rodině jsme si je zamilovali, takže si je pořizujeme stále znovu. Mají úžasnou povahu. I když ta péče je náročná. Všechny afghány předtím jsme stříhali, až tenhle je první, kterého se snažím česat, ale přiznávám, že mám každý týden nůžky v ruce. Ale už pět let, tak myslím, že to tentokrát vydržím," řekla nám Míša.

Když fenu češe nejméně třikrát týdně, není to prý tak hrozné a zabere jí to jen deset minut, když ale zapomene nebo někam odjede na delší dobu, je to očistec. "To na ní pak pracuju třeba hodinu a půl nebo i dvě hodiny a musím rozčesávat cucky. Dneska jsem se na ní třeba vyřádila, aby byla krásná na módní přehlídce. Ji jsem česala tři čtvrtě hodiny a já byla kompletně hotová za půl hodiny," smála se herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám