Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Unikátní dvoudenní food-kulturní festival, jehož hlavním partnerem je i letos Jacka Daniel’s, se koná 8. – 9. září 2018 na Výstavišti v Praze Holešovicích. Loňský ročník potvrdil, že se jedná o největší masovou akci svého druhu v Evropě.

Tohoto svátku americké kuchyně a kultury v srdci Evropy se minulý rok zúčastnilo téměř 60 českých i zahraničních restaurací, kterým je burger a celková tématika festivalu blízká. Přijďte si letos vychutnat dobré jídlo a kvalitní pití i vy!

Na co se můžete těšit? Ročník 2018 bude ve znamení kuchařských show v podání gril masterů z celého světa. Letos festival přivítá BBQ Pit Boys GRYTA VÄSTERAS ze Švédska a další z Německa a Holandska, Emersona do Nascimenta z Brazílie se svým asados nebo Mattea de Carli z Itálie – bývalý šéfkuchař z michellinské restaurace, nyní sám úspěšný restauratér.

Burgerfest již pošesté spojil síly s Jack Daniel’s, protože k tradičnímu americkému barbeque (zkráceně bbq neboli způsob venkovního grilování masa) patří tradiční americká whisky. Rodným městem Jacka Daniel’s, známé destilérky zapsané již v roce 1866, je Lynchburg v Tennessee právě v USA. Milovníci burgerů mohou během festivalu schladit hrdlo tímto kvalitním pitím v Jack Daniel’s trucku. Vybrat si mohou klasického Jacka, anebo ochutnat medového či skořicového Jacka. Protože grilování je kromě skvělého jídla a pití také o zábavě, čekají na návštěvníky trucku zajímavé atrakce, mimo jiné i tetování.

Hudební hvězdou letošního ročníku Burgerfestu bude Lord Bishop Rocks – dvoumetrový skvělý kytarista z newyorského Bronxu, který vystoupí hned v sobotu. O skvělý hudební doprovod se dále postarají Monna – rocksoulová kapela z Prahy a Magenne – hudebnice, skladatelka i textařka v jedné osobě. Sobotní večer završí punk-rocková kapela Green Day Prague Idiots. V neděli si můžete poslechnout Five O‘ Clock Tea nebo legendární kapelu 80 – 90let Abraxas se Slávkem Jandou. K večeru pak zahraje ULTIMA, nu metalový band z Ledče nad Sázavou. Mimo jiné se můžete těšit na dvě další kapely, které jsou ale překvapením festivalu!

Kromě kuchařských show a skvělých muzikantů budou návštěvníky bavit kluci z pořadu Na Stojáka. Proběhne velmi populární soutěž v pojídání burgerů či amatérské grilování. Nezapomínáme ani na naše nejmenší, proto v dětské zóně Primáček bude připraveno mnoho aktivit pro děti. V sobotu vystoupí dětmi milovaná skupina Čiperkové, která po představení uspořádá autogramiádu. Burgerfest nejen baví, ale také pomáhá. Letos podpoří nadaci Nadání a dovednosti. Konkrétně se zaměří na projekt Rozvoj, který pomáhá dětem z dětských domovů při jejich studiu a zaměstnání v gastro oboru.

Další články

Načítám