Hlavní obsah
Článek

Po prázdninové pauze se na televizní obrazovky vrací seriál Modrý kód a to hned dramaticky. Další série nabídne nejrůznější zvraty v životech personálu urgentního příjmu v Rubavě a diváci se rozloučí hned se dvěma klíčovými postavami.

Jako první již avizoval svůj odchod ze seriálu herec Marek Němec alias doktor David Hofbauer. Fanoušci Modrého kódu se ale budou muset v prvních dílech rozloučit také s jeho seriálovým otcem, kterého ztvárňuje Jan Rosák (76). Toho se rozhodli scenáristé hned v prvních dílech nechat dramaticky zemřít.

Profesora Karla Hofbauera hrál Rosák v seriálu rok a půl a natáčení jeho smrti pro něho rozhodně nebyl příjemný zážitek. „Samozřejmě umírání není nikdy příjemné. Nebyl to bůhvíjaký zážitek. Paradoxně nejhorší při natáčení je to ležení v posteli,“ prozradil Rosák ke svému odchodu.

„Někdo by si mohl myslet, že jsem si to užíval, ale opak je pravdou. Je to nepříjemné, a navíc jsem hrál postiženého po mrtvici, takže jsem se nemohl moc hýbat. Měl jsem hodně scén, kdy jsem nemluvil,“ popsal průběh natáčení své poslední scény Jan Rosák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám