Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Ve čtvrtek přišel svět hudby o legendární Arethu Franklin (†76). Zpěvačka dlouhodobě bojovala s rakovinou slinivky. Vážná nemoc se výrazně podepsala na její vizáži.

Aretha se jako zpěvačka prosadila už ve 14 letech, kdy vydala album Songs of Faith. V té době už byla maminkou svého prvního syna a očekávala druhé dítě. Talentovaná zpěvačka byla vždy holka krev a mlíko. Kvůli nezřízenému životnímu stylu později výrazně přibrala a trpěla obezitou.

Za nadváhou Arethy Franklin byl alkohol. Zpěvačka se několikrát pokoušela zhubnout, ale pokaždé opět přibrala. V roce 2011 jí lékaři diagnostikovali rakovinu slinivky. Přesto dále účinkovala a milovala aplaus publika. Naposledy se na jevišti objevila v listopadu loňského roku, kdy hostovala na charitativním koncertě Eltona Johna (77) v New Yorku.

Soulová diva tehdy byla jako věchýtek. Aretha kvůli vážné nemoci velmi zhubla a byla k nepoznání. V zákulisí se zvěčnila s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem. Tehdy vystoupila naposledy a měla před sebou poslední měsíce života.

„Ztráta Arethy Franklin je ránou pro každého milovníka skutečné hudby, která vychází ze srdce, duše a víry. Její hlas byl jedinečný a jako pianistka byla nedoceněná. Bylo mi ctí ji poznat a být svědkem jejího posledního vystoupení. Tehdy na tom nebyla dobře a obával jsem se, že vystoupení nezvládne. Aretha ovšem zazářila. Byla úžasná a všechny svým výkonem rozplakala. Byla to největší soulová diva všech dob,“ zavzpomínal na Arethu Elton John na sociální síti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám