Hlavní obsah
Článek

Hudební scénu pořádně rozvířila už v 80. letech a dodnes nepřestává udivovat. Madonna (65) provokovala jako dvacítka a její návyky se nezměnily ani po padesátce. Popová ikona slaví šedesátiny a je přesvědčena o tom, že má světu stále co ukázat.

Na hudební scénu vtrhla v roce 1983 s hitem Holiday, průlom zaznamenala o rok později s deskou Like a Virgin. Zrodila se ikona, která si podmanila svět hudebního šoubyznysu chytlavými songy a muže svými provokativními gesty. Tehdy málokdo předpovídal, že se bude stejně prezentovat i o 35 let později.

Na počátku 90. let Madonna ještě přitvrdila s deskou Erotica a pikantním filmem Tělo jako důkaz. Po období, kdy byla sexsymbolem, ale nastala klidná éra ve znamení CD Ray of Light a hlavní role v muzikálu Evita. Madonna ale brzy zjistila, že její místo je na poli tanečního popu. Přibývající věk ji od skotačení v odvážných kostýmech neodradil.

Madonna moc dobře ví, že provokace k šoubyznysu patří a její kariéra nestojí jen na hudbě. Když má obavy, že by mohla upadnout v zapomnění, přijde s nějakou pikantnější fotkou. Prsila se i jako padesátnice a životní jubileum ji nejspíš nezkrotí.

Stále patří mezi hudební stálice. Letos má v plánu vydat své v pořadí již 15. studiové album a chce se předvést také jako filmová režisérka. Její úspěchy v Hollywoodu jsou ovšem dost diskutabilní. Jako herečka má ve sbírce Zlatý glóbus za Evitu, ale také devět Zlatých malin za nejhorší výkony.

Popová královna se kromě bohaté diskografie může pochlubit také početným potomstvem. Nejstarší dceři Lourdes je už 21 let, její bratr Rocco má 18. Zpěvačka se další děti rozhodla adoptovat. Vychovává také Davida (12), stejně starou Mercy a pětiletá dvojčata Estere a Stelle.

Jaký Madonnin hit máte nejraději?
Like a Virgin
9,1 %
Material Girl
3,8 %
Vogue
6,3 %
Like a Prayer
46,4 %
La Isla Bonita
13,6 %
Rain
5,5 %
Erotica
2,3 %
Ray of Light
3,6 %
Music
3 %
Hung Up
6,4 %
Celkem hlasovalo 528 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám