Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na svět přišla jako chlapec, ale už jako malá věděla, že nežije ve správném těle. Loiza Lamers z Holandska mohla celý život strádat, ale díky osvíceným rodičům žije plnohodnotný a šťastný život.

Loizini rodiče poznali už v jejím raném dětství, že je něco jinak. „Všechny signály naštěstí zachytili moji rodiče. Samozřejmě, že jsem se cítila jiná, ale byla jsem tak mladá. Jedním z mých prvních slov bylo, že chci být holčička. Takže moji rodiče to vše za včas poznali, viděli, že nejsem šťastná v těle, ve kterém jsem se narodila, a právě díky nim jsem se moje proměna děla velmi časně,” uvedla Loiza a dále uvedla: „Měla jsem opravdu velké štěstí, jsem na ně opravdu hrdá. Vděčím jim za vše. Je škoda, že ne všichni lidé mají takové štěstí a mrzí mě to. To mě opravdu mrzí.”

Loiza měla v životě štěstí, ale uvědomuje si, že ne všichni jsou na tom stejně. Proto se snaží svůj příběh pouštět do světa a z toho důvodu také přijela do Prahy. Spolu s dalšími osobnostmi ji spolek Prague Pride vyznamenal za její práci pro LGBT komunitu a proto šla v čele průvodu jako maršál Prague Pride 2018. „Doufám, že ostatní může můj příběh inspirovat a opravdu věřím, že ucítí tento druh lásky a podpory. Možná ne od svých vlastních rodičů, ale od svých přátel, které si sami vybereme."

Loiza Lamers, která v roce 2015 odstartovala úspěšnou modelingovou kariéru díky soutěži Holland's Next Top Model, je hrdá, že byla oceněna jako zahraniční vzor a nositel inspirace. „Je úžasné tady být právě kvůli průvodu a podpořit jeho myšlenku. Cítím pokoru, že budu zítra součástí průvodu a že budu hlavním maršálem. Jsem poctěná, že jsem tady poprvé a hned budu hlavním maršálem, že půjdu v čele průvodu. Děkuji ti, Praho,” uvedla během našeho video rozhovoru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám