Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká topmodelka Petra Němcová (32) se v rozhovoru pro britský Daily Mail opět rozpovídala o své otřesné zkušenosti z roku 2004. Při zničující vlně tsunami tehdy přišla o svého milovaného snoubence Simona Atleeho a sama zůstala osm hodin viset na palmě v příšerných bolestech s rozdrcenou pánví. Petra přiznala, že ji záchranáři našli na poslední chvíli. Prý již věděla, že je její život u konce a tento moment popsala jako pocit čisté slasti.

„V době, kdy jsem si myslela, že je můj život perfektní, tsunami to celé rozbila. Byla jsem s mužem, kterého jsem milovala a který mě požádal o ruku,“ vyprávěla dodnes živé vzpomínky Němcová, které lékaři v nemocnici sdělili, že její zranění v oblasti pánve jsou natolik vážná, že nejspíš nikdy nebude chodit. Modelka se však zázračně zotavila a vrátila se na výsluní modelingu.

„Srdcervoucí byl křik dětí všude kolem. K žádnému jsem se ale nemohla dostat a pak vše utichlo. Mohla jsem hýbat jen rukama, protože má pánev byla zlomená a když opadla voda, křičela jsem na stromě bolestí. Když se opět vrátila, byla to úleva. Pak jsem ve vodě viděla kraba, vytáhla jsem ho a držela ho u sebe na stromě, dívala jsem se na něj, střežila ho a mluvila na něj. Chtěla jsem mít pocit, že někoho dalšího chráním. Zní to divně, ale drželo mě to v klidu,“ vyprávěla Petra.

Dnes Němcová věří, že vše, co se v životě stane, má svůj smysl. V současnosti je zasnoubená s hercem Jamie Belmanem a je šťastná. Mezi její dřívější partnery patřili například herec Sean Penn či zpěvák James Blunt.

Česká modelka světového formátu, která i přes prodělaná zranění před časem tančila v soutěži Dancing With The Stars, založila po tragické události z roku 2004 organizaci Happy Hearts Fund, která shání peníze pro země zdevastované přírodními katastrofami.

Daily Mail, který o Petře hovoří jako o jedné z nejúspěšnějších topmodelek světa, však přinesl odpovědi i na další momenty z jejího života, a to především z dětství a mládí.

„Když mi bylo dvanáct, skončil komunismus. Vzpomínám si, že jsem zapnula televizi a celé dny se tam vysílaly záběry lidí, kteří pochodovali ulicemi. Byla to revoluce, ale byla provedená v míru, žádná vzpoura, žádné zbraně. Byla to tichá bouře. Přineslo to obrovské změny a svět kolem nás se najednou otevřel. Za komunismu bych se nikdy nemohla stát známou modelkou,“ řekla Němcová.

„Bylo mi jen patnáct, když mě v Praze odchytil agent. O dva roky později jsem odjela pracovat do Milána. Neuměla jsem italsky ani anglicky. Nechápala jsem, že někteří lidé mohou lhát. Kdyby mi tenkrát nějaký muž řekl, že je princ, uvěřila bych mu. Byla jsem nejnaivnější teenager na světě, ale rychle jsem se učila,“ dodala česká kráska.

Související témata:
Daily mail

Reklama

Další články

Načítám