Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tvůrci První republiky se snaží přinést divákům v každé řadě nějakou atrakci. Ve druhé řadě bylo hlavním sportem automobilové závodění, jehož zásadní inspirací byla závodnice Eliška Junková. Ve třetí řadě to bude box.

„Ve dvacátých a třicátých letech došlo u nás k velice silnému rozvoji sokolské obce a sport začal být velmi populární. Původně mělo být v seriálu veslování, pak jsem se bavili o cyklistice a nakonec padla volba na box,” říká režisér dobového seriálu Biser Arichtev.

Tento na první pohled brutální sport mu nakonec také učaroval. „Je pravda, že jsem se tohoto sportu báli. Měli jsme strach z toho, aby si herci během několika měsíčních příprav neublížili. Box se stal takovou atrakcí nejen pro seriál, ale nakonec nás to pohltilo osobně,” říká režisér, který začal také trénovat v ringu. Biserovo manželství s herečkou Veronikou Arichtevou (37) to prý ale nijak neovlivňuje. „Doma s Veronikou neboxujeme,” smál se režisér.

Pro Arichteva je po natáčení Vyprávěj již druhá zkušenost s dobovým seriálem. Mají tyto dvě pracovní zkušenosti pro něj něco společného? Nejtěžší pro mě je zachovat atmosféru určitých událostí. Například ve Vyprávěj se snaží rodina žít normálním způsobem bez ohledu na vnější okolnosti, které nejsou příliš veselé. V První republice je to velmi podobné. Snažím se zachovat danou atmosféru v rodině. To je pro mě nejdůležitější a zároveň nejtěžší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám